Loading Events

« All Events

Het BTW-nultarief in het internationale handelsverkeer

27 October

In het internationale handelsverkeer komen ondernemers veelvuldig in aanraking met de complexe Europese BTW-wetgeving. Met name ondernemers in de logistieke sector en de im- en exportbranche staan vaak voor de vraag of er BTW verschuldigd is en/of het nultarief van toepassing is. Bij het dienstenverkeer is het vooral de vraag: Waar dient de BTW te worden afgedragen, in Nederland of in het buitenland? Wat zijn de gevolgen van de nieuwe E-Commerce regelgeving van 1 juli 2021 voor de logistieke sector? Kennis van de ingewikkelde regelgeving is noodzakelijk om risico’s van naheffing en aansprakelijkheid te vermijden.

Tabel II bij de wet op de omzetbelasting geeft regels voor het nultarief, hoe werkt deze tabel?

Tijdens deze studiedag worden de actuele en voor de praktijk belangrijke elementen van de BTW in het internationale goederen- en dienstenverkeer behandeld.
De onderwerpen worden aan de hand van praktijkvoorbeelden toegelicht.

Het seminar is bestemd voor administratieve en financiële professionals die verantwoordelijk zijn voor een juiste facturering en BTW-aangifte, met name bij bedrijven in de internationale handel en logistiek waarbij het BTW-nultarief regelmatig een punt van overweging is en voor de accountants die deze bedrijven als klant hebben.

Details

Date:
27 October