Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webinar KvK: Wat betekent Brexit voor Webshops?

1 July 2021 @ 12:30 - 13:30

Free

Door Brexit is het Verenigd Koninkrijk (VK) nu een land buiten de EU. Voor zakendoen met het VK gelden andere regels dan wanneer je met een andere EU-lidstaat handelt. Dat geldt zeker voor Nederlandse webshops die exporteren naar of importeren uit het VK. Bovendien veranderen per 1 juli 2021 de btw-regels voor e-commerce. Tijdens dit gratis interactieve Live Event vertellen we je wat er voor webshops komt kijken bij het zakendoen met het VK, na Brexit.

Voor wie?

Dit KVK Live Event is voor ondernemers met een webshop die exporteren naar of importeren uit het VK, of van plan zijn om dit te gaan doen.

Inhoud Live Event

Tijdens dit KVK Live Event bespreken we waar je als ondernemer met een webshop rekening mee moet houden als je zakendoet met het VK. Welke regels zijn er en hoe kun je hier aan voldoen? Een goede voorbereiding en kennis van de regels voorkomt oponthoud aan de grens. Raymond Feen, btw-specialist en directeur van ALLVAT, gaat in hoofdlijnen in op de nieuwe btw-regels die vanaf 1 januari 2021 in het VK en per 1 juli 2021 binnen de EU gelden en vertelt welke gevolgen dit heeft voor ondernemers in de e-commerce. Naast de regelgeving gaan we ook in op de praktijk en deelt een ondernemer praktijkvoorbeelden en ervaringen met zakendoen met het VK. Tijdens het interactieve Live Event kun je vragen stellen aan ons panel van deskundigen.

Btw-regels

Sinds Brexit hanteert het VK nieuwe regels op btw-gebied voor webshops die aan klanten in het VK verkopen en het is dus voor Nederlandse ondernemers belangrijk om rekening te houden met die nieuwe regels in het VK. Ook de EU introduceert per 1 juli nieuwe btw-regels voor e-commerce activiteiten binnen de EU. Het Live Event biedt informatie met betrekking tot die verschillende btw-regels in het VK en de EU en is daarom relevant voor zowel webshops die uit het VK importeren en binnen de EU leveren als webshops die juist verkopen aan afnemers in het VK.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Btw en E-commerce nieuwe regelgeving 2021 (VK en EU)
  • Invoerrechten
  • Producteisen en productaansprakelijkheid
  • Verzending en inklaring
  • Retourzendingen

Details

Date:
1 July 2021
Time:
12:30 - 13:30
Cost:
Free
Website:
https://www.kvk.nl/evenementen/498919/

Organizer

Kamer van Koophandel
Email:
info@kvk.nl
View Organizer Website

Venue

online event