Interviews ALLVAT in de Volkskrant inzake e-commerce wetswijziging

Interview ALLVAT in Dutch national Newspaper with their article about the new e-commerce legislation:

Op 1 juli 2021 is de nieuwe wetgeving omtrent e-commerce werkelijkheid geworden. Inmiddels is heel dropshipping Nederland, consument en ondernemer druk bezig met deze veranderingen. De vrijstelling bij invoer waarbij er geen btw is verschuldigd was over pakketjes onder de €22 euro is per 1 juli 2021 komen te vervallen. Alle goedkope pakketjes zijn daarmee tenminste 21% duurder geworden. In vrijwel alle situaties komt deze rekening bij de consument te liggen.

Ook bij de pers is de e-commerce verandering niet onopgemerkt gebleven. De Volkskrant kwam onlangs met twee artikelen waarbij uitgelegd wordt hoe de nieuwe wetgeving werkt en welke eventuele gevolgen er zijn voor betrokken partijen. Daartoe heeft de Volkskrant Raymond Feen benaderd om een toelichting te geven omtrent de e-commerce veranderingen:

‘Er zijn te veel ondernemers die misbruik hebben gemaakt van de vrijstelling. Ze stoppen een telefoon in een gewatteerde envelop en zeggen dat het een puzzel is met een waarde van onder de 22 euro. Die geven ze niet juist aan bij de douane, waardoor ze geen btw én invoerheffing betalen. Pure fraude.’ Met de nieuwe regel moet dit moeilijker worden, omdat voortaan alle pakketjes moeten worden aangegeven. – Aldus Raymond Feen in de Volkskrant.

De volledige artikelen van de Volkskrant vindt je hier:

https://www.volkskrant.nl/cs-b594a665

https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2021/van-dropshippen-zou-je-slapend-rijk-moeten-worden~v437756/

Voor veel ondernemers kunnen de nieuwe e-commerce veranderingen nog onduidelijk zijn. Wil je weten of jou onderneming beïnvloed wordt door de veranderingen? Neem dan contact op via: Info@allvat.com